ارزیابی قابلیت داده های سنجنده irs- liss iiiو spot- hrg در شناسایی و تفکیک طبقات گلازنی در زاگرس شمالی (مطالعه موردی: جنگل های گلازنی شده بانه کردستان)
نویسندگان
چکیده
به منظور ارزیابی قابلیت دادههای سنجندههای hrg ماهواره spot 5 و liss-iii ماهواره irs-p6 در تهیه نقشه و تفکیک محوطه های جنگلی گلازنی شده در زاگرس شمالی، بخشی از جنگلهای گلازنی شده شهرستان بانه انتخاب و مورد بررسی قرار گرفت. سطح محوطه های گلازنی شده (شان، کورپه، کور و خرت) در یک دوره تناوب 3 ساله با استفاده از دستگاه موقعیتیاب جهانی (gps) به عنوان واقعیت زمینی منطقه انتخاب گردید. پس از بررسی خطاهای هندسی و رادیومتری مجموعه داده مورد استفاده تحت پردازشهایی نظیر نسبت گیری طیفی و تجزیه مؤلفه های اصلی قرار گرفت. همچنین برای بارزسازی بهتر اطلاعات، تصاویر چندطیفی hrg و liss-iii با تصویر پانکروماتیک irs-1c ادغام شدند. طبقه بندی تصاویر با استفاده از الگوریتم حداکثر احتمال (ml) به دو صورت، یکی برای کل محدوده مورد تحقیق و دیگری برای هر یک از دامنههای شمالی و جنوبی به صورت جداگانه اعمال گردید. بررسی تفکیکپذیری طبقات با استفاده از معیار فاصله باتاچاریا انجام شد. نتایج حاصل نشان داد که تفکیکپذیری طبقات در دامنه های شمالی بهتر از دامنههای جنوبی میباشد. همچنین طبقه خرت شمالی و زراعت به خوبی از سایر طبقات تفکیک شدند. شاخصهای گیاهی نسبت به باندهای اصلی، نتایج ضعیفتری را نشان دادند. از مجموعه دادههای spot، باندهای ادغام شده با میزان صحت کلی 3/65% و ضریب کاپا 63/0 در طبقه بندی 4 طبقهای، بیشترین مقدار این دو معیار را حاصل نمود. در بین دادههای irs-p6 مؤلفه اول حاصل از تجزیه مؤلفههای اصلی در ترکیب با باندهای 1 و 4، با میزان صحت کلی 70 درصد و ضریب کاپا 6/0 بهترین نتیجه را کسب کرد. مقایسه نتایج حاصل از طبقه بندی دو تصویر نشان داد که استفاده از دادههای فصل رویش گیاهی و قبل از گلازنی نتایج بهتری را ارائه میدهد. با وجود مشکلات تداخل طیفی خاک منطقه با پوشش درختی، نتایج بدست آمده بیانگر آن است که دادههای مورد استفاده در این تحقیق، قابلیت نسبتاً مناسب برای تفکیک محاوط گلازنی و تهیه نقشه در این مناطق را دارند.
منابع مشابه
ارزیابی قابلیت دادههای سنجنده IRS- LISS IIIو SPOT- HRG در شناسایی و تفکیک طبقات گلازنی در زاگرس شمالی (مطالعه موردی: جنگلهای گلازنی شده بانه کردستان)
بهمنظور ارزیابی قابلیت دادههای سنجندههای HRG ماهواره SPOT 5 و LISS-III ماهواره IRS-P6 در تهیه نقشه و تفکیک محوطههای جنگلی گلازنی شده در زاگرس شمالی، بخشی از جنگلهای گلازنی شده شهرستان بانه انتخاب و مورد بررسی قرار گرفت. سطح محوطههای گلازنی شده (شان، کورپه، کور و خرت) در یک دوره تناوب 3 ساله با استفاده از دستگاه موقعیتیاب جهانی (GPS) بهعنوان واقعیت زمینی منطقه انتخاب گردید. پس از بررسی خط...
متن کاملارزیابی قابلیت داده های ماهواره ای در پایش مناطق جنگلی گلازنی شده در زاگرس شمالی (مطالعه موردی: کردستان - جنگل های گلازنی شده بانه)
چکیده ندارد.
15 صفحه اولارزیابی قابلیت داده های spot۵-hrg به منظور برآورد تراکم درختان در جنگل های زاگرس شمالی (مطالعه موردی: جنگل های شهرستان بانه)
با توجه به ساختار منحصر به فرد جنگلهای زاگرس، در این مطالعه سعی شده تا با استفاده از تصاویر ماهواره spot5-hrg، امکان برآورد تراکم درختان در بخشی از جنگلهای بانه مورد بررسی قرار گیرد. به منظور جمع آوری داده های زمینی یک شبکه آماربرداری به روش منظم با نقطه شروع تصادفی، شامل312 قطعه نمونه دایره ای شکل 1/0 هکتاری در عرصه پیاده شد. پس از پردازش تصویر، ارزش های متناظر قطعات نمونه زمینی از تصاویر اصلی...
متن کاملارزیابی قابلیت دادههای SPOT5-HRG بهمنظور برآورد تراکم درختان در جنگلهای زاگرس شمالی (مطالعه موردی: جنگلهای شهرستان بانه)
با توجه به ساختار منحصر بهفرد جنگلهای زاگرس، در این مطالعه سعی شده تا با استفاده از تصاویر ماهواره SPOT5-HRG، امکان برآورد تراکم درختان در بخشی از جنگلهای بانه مورد بررسی قرار گیرد. بهمنظور جمعآوری دادههای زمینی یک شبکه آماربرداری بهروش منظم با نقطه شروع تصادفی، شامل312 قطعه نمونه دایرهای شکل 1/0 هکتاری در عرصه پیاده شد. پس از پردازش تصویر، ارزشهای متناظر قطعات نمونه زمینی از تصاویر اصلی...
متن کاملارزیابی مقایسه ای قابلیت دادههای liss-iii و liss-iv ماهواره irs-p۶ در تهیه نقشه تراکم تاج پوشش جنگل های زاگرس (مطالعه موردی: جنگل های شهرستان جوانرود)
به منظور مقایسه دادههای دو سنجنده liss-iii و liss-iv ماهواره 6irs-p در تهیه نقشه تراکم تاج پوشش جنگل های زاگرس، داده های این سنجنده ها در بخشی از جنگل های شهرستان جوانرود مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. بررسی کیفی دادهها از نظر هندسی و رادیومتری انجام شد. برای استخراج بهتر اطلاعات از پردازشهای مختلف بهبود و بارزسازی تصاویر، تجزیه و تحلیل مؤلفه های اصلی، نسبت گیری های طیفی و ایجاد شاخص های گی...
متن کاملبررسی و مقایسه رویش قطری گونه مازودار در توده های گلازنی شده و کمتر دست خورده در زاگرس شمالی (مطالعه موردی : جنگل های یعقوب آباد بانه)
جنگل های زاگرس یکی از با ارزش ترین اکوسیستم های جنگلی ایران به شمار می روند اگر چه این جنگل ها جزو جنگل های حفاظتی - حمایتی می باشند، اما نیاز معیشتی ساکنان محلی و جنگل نشینان آن ها را مجبور به استفاده از این منابع خدادادی می کند بطوریکه ساختار این جنگل ها در بسیاری از نقاط دستخوش تغییرات زیادی گردیده است و فقط در مناطق محدودی همانند اماکن مقدس کمتر مورد بهره برداری قرار گرفته اند. هدف این تحقی...
15 صفحه اولمنابع من
با ذخیره ی این منبع در منابع من، دسترسی به آن را برای استفاده های بعدی آسان تر کنید
عنوان ژورنال:
تحقیقات جنگل و صنوبر ایرانجلد ۱۷، شماره ۳، صفحات ۴۶۳-۴۵۰
میزبانی شده توسط پلتفرم ابری doprax.com
copyright © 2015-2023